Lana Del Rey försvarar sitt val av omslagskonst för kommande LP

January 13, 2021 0 Comments

Lana Del Rey har försvarat sitt val av coverkonst för sin kommande LP, ‘chemtrails over the country club’.

Hitmakaren ‘Videospel’ anklagades tidigare för rasism efter hennes kommentarer om jämställdhet inom musikbranschen förra året, när hon jämförde sig med Ariana Grande, Cardi B, Camila Cabello och Beyonce.
Och efter att Lana presenterade konstverket för sitt sjunde studioalbum, som innehåller sångaren och hennes “fantastiska vänner”, av vilka några är färgade, insisterade den 35-årige Grammy-vinnaren att hon “alltid varit extremt inkluderande” och ringde för människor att “respektera” hennes ansträngningar att “förändra världen” med sin musik.

En del av hennes uttalande på Instagram, som tar upp de senaste upploppen i Washington DC som såg arga Trump-anhängare storma Capitol, säger: “Som det händer när det kommer till mina fantastiska vänner och detta omslag ja det finns färgade människor på denna rekordbild och det är allt jag ska säga om det. “Det här är mina vänner, det här är mitt liv. Vi är alla en vacker blandning av allt – några mer än andra som syns och firas i allt jag gör. På 11 år har jag alltid varit extremt inkluderande utan att ens försöka göra det.

“Mina bästa vänner är rappare, mina pojkvänner har varit rappare. Mina käraste vänner har varit överallt, så innan du kommenterar igen om en WOC / POC-fråga är det inte jag som stormar huvudstaden, jag är bokstavligen förändra världen genom att sätta mitt liv och tankar och kärlek ute på bordet 24 sju. Respektera det. (sic) ”

Lana insisterade tidigare på “kulturen är sjuk just nu” efter motreaktion mot sina kommentarer.

Hitmakaren “Born to Die” – som slog ut “de” kvinnliga författarna och alt-popstjärnorna “som anklagade henne för” glamoriserande övergrepp “i sin musik – sa:” Jag vill bara påminna dig om att i det inlägget, min en enda personlig förklaring jag någonsin gjort – tack för att jag var så varm och välkomnande – handlade om behovet av bräcklighet i den feministiska rörelsen.
“När jag nämnde kvinnor som ser ut så menade jag inte vita som jag. Jag menar den typ av kvinnor som, du vet, andra människor kanske inte tror eftersom de tänker” Åh, se på henne hon f **** ** förtjänar det ‘eller vad som helst.

“När jag kommer på polen kallar folk mig en hora, men när [FKA] Kvistar kommer på polen är det konst. Kulturen är supersjuk just nu …

“Jag tycker att det som är väldigt sorgligt är att som en personlig förespråkare, som en tjejflicka, som någon som vill ha det bästa för varje kultur, vet du, när Marianne Williamson pratade om ersättningar till det svarta samhället som aldrig blev gjort under frigörelsen – det var därför jag gillade henne, för jag kände alltid så. ”

I sina originalkommentar stönade Lana: “Nu när Doja Cat, Ariana [Grande], Camila [Cabello], Cardi B, Kehlani och Nicki Minaj och Beyoncé har haft nummer ett med låtar om att vara sexiga, utan kläder, ****, fusk osv – kan jag snälla återvända till att sjunga om att bli förkroppsligad, känna mig vacker genom att vara kär även om förhållandet inte är perfekt, eller dansa för pengar – eller vad jag vill – utan att korsfästas eller säger att jag glamoriserar missbruk ?????? (sic) “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *